Wat maak ik.

Het leven en de mens fascineren me. Ik ben geïnteresseerd in de psyche, het denken en handelen van de mens. Transformatie, kwetsbaarheid, verhulling en innerlijke schoonheid zijn belangrijke thema’s in mijn werk. Ik laat me inspireren door lichaamstaal en gelaatsuitdrukkingen. Mensen vangen in facetten van onzekerheid, kracht, vreugde, schoonheid en ouderdom, maakt dat je juist de schoonheid gaat zien in onvolmaaktheden.
Ik maak schilderijen en 3d beelden.

Hoe komt mijn werk tot stand.

Als gevoelsmens ontstaat mijn werk vanuit een emotie.
De mensen om mij heen zijn veelal mijn inspiratiebron. Ik teken en schilder naar model, maar maak ook gebruik van eigen foto materiaal.
Als een  beeld mij aanspreekt, leg ik dat vast op foto. Deze foto’s worden later gebruikt voor een eigen impressie.
Ik gebruik houtskool, contékrijt, oliepastel krijt, acrylverf en/of  olieverf voor het vervaardigen van mensfiguren in het platte vlak. Ik maak daarbij soms een combinatie van deze materialen en werk zowel op papier, karton als op doek.
Voor het vervaardigen van mensfiguren in 3D maak ik veelal gebruik van klei, soms in combinatie met andere materialen als hout en stoffen. De beelden in 3D zijn abstracter van vorm. Bij deze beelden gaat het me vooral om de lichaamsexpressie.
 
Waarom maak ik wat ik maak.

Ik ben opgegroeid in een omgeving van natuur en vrijheid. 
De mens heeft daarin altijd een grote rol gespeeld.  Door de plaats waarin we opgroeiden, waren we op elkaar en op de natuurlijke omgeving aangewezen. In die omgeving heb ik een diep gevoel voor vrijheid, schoonheid, plezier en verbondenheid beleefd , maar ook verdriet en eenzaamheid gevoeld.
In mijn beleving is de mens niet los te koppelen van zijn omgeving. De mens heeft heel veel invloed op zijn omgeving, op de natuur, maar ook op zijn medemens. Ik ben gefascineerd door de manier waarop de mens zijn emotie uit. Ik doe alles vanuit mijn gevoel.